top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Pissens

White Noise


White noise werkt echt om je baby beter te laten slapen ! Het helpt ook zeker om je baby makkelijker in slaap te laten vallen. Tegenwoordig heb je allerlei apps op je smartphone. Superhandig... Het is wel aan te raden om de wifi dan uit te schakelen. Maar als je liever de smartphone niet naast het hoofdje van je kindje legt, zijn er ook leuke beestjes op de markt die dit probleem oplossen. Zo is er zelfs eentje dat met een sensor werkt en aangaat als je baby begint te huilen.


White noise is heel simpel een constant ‘lawaai’ dat omgevingsgeluid neutraliseert. Denk bijvoorbeeld aan het geluid van een stofzuiger, de motor van een auto (niet voor niks favoriet bij ouders van huilende slaapweigeraars) en ook nog de voorbijrazende bergbeek of een harde regenbui die op de straten klettert.


Volgens dokter Harvey Karp, auteur van The Happiest Baby on the Block zijn baby’s eigenlijk een trimester te vroeg geboren en moeten we die eerste drie maanden zoveel mogelijk de baarmoeder nabootsen. Volgens dokter Karp zijn baby’s in de baarmoeder gewend aan een soort natuurlijk white noise geluid. Namelijk het constante pompen van het bloed door de bloedvaten. Dit kan echt luid zijn, en maakt zelfs meer lawaai dan een stofzuiger. Om dit na te kunnen bootsen mag je dit dus echt luid zetten op de smartphone. Zo wordt het omgevingslawaai geneutraliseerd en zal hij niet van het minste geluidje terug wakker worden en zal de slaapkwaliteit beter zijn.

Ik heb dit zelf ook uitgebreid getest en gebruikt en goedgekeurd. En het is niet zo dat ze nadien niet meer zonder kunnen.Na een tijdje is dit gewoon niet meer nodig en kunnen ze zonder. En het is niet zo dat dit alleen bij goede slapers werkt. We zijn het net gaan gebruiken omdat het slechte slapers waren, en dit was een wondermiddel.Je moet er alleen rekening mee houden dat het lawaai voldoende luid staat. Soms helpt het zelfs als de baby een huilbui heeft om het lawaai net iets luider te zetten dan het huilen zelf, tot het moment dat de baby zich focust op het lawaai en zo even vergeet waarom hij aan het huilen was.

Hier was het alvast 1 van de favoriete apps!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page