top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Pissens

Baby's en huilen ... waarom een goede huilbui soms nodig is.


Het is herfstvakantie, en ja hoor, heel af en toe hebben we dan tijd om een stukje boek te lezen...Momenteel een toppertje " kinderen zijn geen puppy's van de auteur en aware parenting coach Jürgen Peeters". Zeker een aanrader. Hierin wordt ook vaak verwezen naar Aletha Solter. De grondlegster van "aware parenting" en ik ben absoluut grote fan van haar werk. Zij geeft heel veel aandacht aan het thema huilen en slapen bij baby's. Ze leerde ons ook het principe van de "crying in the arms" techniek. Deze heeft al heel veel ouders hulp geboden bij slechte slapertjes. Hieronder kan je ook een superinteressant artikel lezen over dit principe. Het gaat niet over gecontroleerd laten huilen, maar wel over er zijn en aanwezig zijn als je kindje het moeilijk heeft. Een natuurlijke manier van het lichaam om te ontladen en dus alle opgedane prikkels van de dag los te laten, is om te huilen. Huilen is echter alleen ontladend en helend als er emotionele veiligheid is en die komt er door fysieke en emotionele nabijheid van een liefdevolle verzorger. Laat daarom een baby liever niet alleen huilen, want dit is niet ontladend en helend, maar beangstigend voor een baby. Wanneer je met liefdevolle aandacht naar het huilen kan luisteren, kan op deze manier kan het huilen helend werken. Het lijfje wordt weer rustig en zodra de spanning uit het lijfje is zullen baby's kalmer worden en beter, langer en rustiger slapen.

Maar natuurlijk is het altijd interessant om ook te kijken of er fysieke blokkades aanwezig zijn of spanningszones, waardoor de prikkels minder goed verwerkt kunnen worden. Dus zeker niet twijfelen om eens een preventieve check up te doen bij de osteopaat met je kindje. Want als een kindje zich fysiek goed voelt in zijn lijfje, zal het slapen zoiezo vlotter verlopen.


Onlangs heb ik de online cursus van topcollega Anja Caers gevolgd over liefdevol zelfstandig slapen.

Hier heb ik weer een heleboel extra handvaten mee gekregen om jullie en jullie kindje hierbij te helpen . Want je kindje liefdevol zelfstandig leren slapen werkt echt. Alle info kan je hierover terug vinden via deze link. https://www.facebook.com/1145667298809798/posts/3587209264655577/

AWAREPARENTING.COM Laat je baby huilen in je armen, zo help je hem met doorslapen, door Aletha Solter Dutch translation of Aletha Solter's article, The crying-in-arms approach for helping babies sleep through the night.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page